Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na początku chciałabym podziękować pewnej przesympatycznej babeczce,bez której pewnie nie byłoby tego wątku.

Yokasta dziękuję :*

Od prawie trzech lat wraz z rodzinką mieszkam na Zielonej Wyspie.Dom,który obecnie wynajmujemy jest drugim domem w którym mieszkamy i ma pechowy nr 13.Pewnie wiele z Was powie,że dla nich 13ka jest szczęśliwą cyfrą...ja tego powiedzieć nie mogę :) Mieszkamy tutaj od lipca,i od lipca przechodziliśmy kolejno,cieknący dach i rynnę,zepsuty piec (oczywiście zepsuł się w środku zimy) i cieknące rury które skutecznie zalały pół sufitu w kuchni...

Na razie tfu,tfu to na tyle :)

Jako,że muszę przyjąć dom taki jaki jest,z takimi meblami,wykładzinami,kafelkami itd staram się go po swojemu upiększać.Odkąd pamiętam zawsze coś przestawiałam,zmieniałam,dekorowałam i aranżowałam.Lubię otaczać się ładnymi przedmiotami,zwłaszcza takimi upolowanymi na pchlim targu(to moje ulubione miejsce na zakupy,no i jeszcze TkMaxx :).

Staram się Nam stworzyć przytulny dom,taki do którego chce się wracać,gdzie każdy domownik czuje się dobrze.

Co prawda mój mężczyzna narzeka czasami na za dużą ilość poduszek,pierdółek itp ale co ona ma do gadania?! :D

Zapraszam zatem pod 13kę a na początek witam Was wiosennymi drzewnymi kwiatami.Zabijcie mnie,ale nie wiem co to za drzewo :/

DropBox?authkey=Gv1sRgCOOy1dbjzcqPjwE&pli=1&gsessionid=ccekfnV10FCK1S2ZlW3q_g#5594772677236529314

IMG_6997.JPG

Edytowane przez Paula_71

• Odpowiedzi 695
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam kolejną wyspiarkę na FM.

Co do zdjęć... Widzę, że używasz Picasa. Musisz sobie otworzyć w nim zdjęcie, które chcesz umieścić na FM, skopiować adres obrazka (prawy przycisk myszy kliknięcie na obrazku i wchodzisz we właściwości obrazka, adres url), a resztę tak jak pisała Yokasta. Ważne żeby każdy obrazek miał końcówkę JPG. Mam nadzieję, że pomogłam :)

IMG_6997.JPG

Famelia,cieszę się,że Ci się podoba :)

Warmia,witaj,też myślałam,że to jest jakaś odmiana wiśni,ale nie jestem pewna.Wiem,że te drzewa nie mają owoców.

Yokasta,dziękuję :) dodatki to zbieranina,tak jak pisałam,z rożnych miejsc.

Musisz wołać siostrę eksperta,bo teraz to będzie mnie gryzło co to za drzewko...

Monah,witaj u mnie,przyznam Ci się,że Twój wątek śledzę od bardzo dawna i teraz w końcu będę miała okazję wtrącić swoje komentarze :) Mam nadzieję,że moje klimaty Ci podpasują.

Pozdrawiam Was dziewczyny i wrzucam jeszcze jakieś fotki.

canon72.jpg

canon71.jpg

Mój ostatni wymarzony nabytek z TkMaxx-a szara narzuta z falbankami,kupiona po bardzo okazyjnej cenie co cieszy jeszcze bardziej :)

canon83.jpg

canon84.jpg

Monah,witaj u mnie,przyznam Ci się,że Twój wątek śledzę od bardzo dawna i teraz w końcu będę miała okazję wtrącić swoje komentarze :) Mam nadzieję,że moje klimaty Ci podpasują.

a to bardzo mi miło ;) i zapraszam :)

klimaty podziwiam, u mnie tak sielsko być nie może, bo ja taka sielska nie jestem :) ale u innych szczerze podziwiam!

a narzuta - oh! bomba! grey ruflles - no uwielbiam takie zestawienie! aż się obśliniłam! :lol2:

zazdroszczę Wam tego TKMaxxa, u nas wnętrzarsko w TKMaxx biedniutko niestety ;) a Wy takie skarby tam znajdujecie....

pozdrawiam :)

Pisałam odpowiedz i jak już wysłałam to widzę,że kolejne osoby pojawiły się w moim wątku.

Witam serdecznie :

Ida2,może ta 13ka w końcu przestanie być taka pechowa? :)

Tola,dziękuję za komentarz,stawiam na tego Migdałka Trójklapowego,z chęcią obejrzę Twój ogród i nacieszę oczy,bo o moim wolę nic nie pisać!!!

Pysiaczek,bardzo mi miło,że tak uważasz.

Warmia,tak to nasza sypialnia,ale uwierz mi nie jest taka piękna,wiele bym w niej zmieniła.

Kasiu,witaj u mnie.Masz rację :) pozdrawiam Cię cieplutko.

Monah,ja wiem,że Ty kobitko to sielska nie jesteś hahaha ;) zresztą ja też nie jestem,ale to już temat na inny raz.Tak czy siak podoba mi się u Ciebie,no i córki ubieramy w tym samym sklepie :)

Tolu, tylko te w wazoniku mają płatków kilkakrotnie mniej, ale może być faktycznie :)

Yokasta, migdałek też ma swoje odmiany, niektóre kwiaty są bardzo pełne, inne mniej,

różnią się też odcieniem różu.

Podobnie kwitnie wiśnia piłkowana, ale ona zakwita później, w maju.

Paula, przepraszam, że tu takie piękne wnętrza, a ja o badylach.

Już się przymykam ;)

Dziewczyny już wiem,to wiśnia piłkowana :)

No,mam nadzieję,że zapamiętam tą nazwę,kiedyś,jak już będę miała swój dom...to z chęcią posadzę sobie takie drzewo w ogrodzie,uwierzcie mi pięknie kwitnie.

Na moim avatarku też jest to drzewko ze mną w roli głównej ;)

Dobrej nocy Wam życzę.

Edytowane przez Paula_71